Omgeving en Activiteiten

De omgeving van Aiguablava is prachtig met veel natuur, wandelpaden en bergen.

Begur is een oude stad gebouwd om een Middeleeuws kasteel, dat nog steeds over de stad uitkijkt. Het centrale plein biedt bezoekers een keuze uit Catalaanse restaurants, taps bars en kleine winkels.

Wandelen en hikingaiguablava.eu044

De regio heeft een uitgebreid netwerk van wandelpaden die de mogelijkheid geven om het dorp en de natuur er omheen te verkennen. Er zijn gemakkelijke wandelroutes met licht glooiende paden maar ook meer uitdagende wandelroutes waarbij flink geklommen wordt. Vanaf de paden ziet u prachtige uitzichten van de zee, het strand en de bossen van de Costa Brav en de Mediterraanse zee.

Vanaf de villa komt u gemakkelijk op de Begur wandelpaden. De villa staat zelf aan het wandelpad met het nummer GR 92. U hoeft dus niet met de auto naar een mooi beginpunt van de wandelroute te rijden, maar kunt gelijk vanaf villa Ses Falugues beginnen aan uw tocht. Als u graag naar het dorp wilt wandelen bereikt u in ongeveer 45 minuten het centrum. Tamariu en haar boulevard en strand is zelfs maar 30 minuten wandelen vanaf de villa.

aiguablava.eu004Zwemmen, zee en strand

Bij Villa Ses Falugues kunt u kiezen voor heerlijk zwemmen in het zwembad of zwemmen in de zee. Het strand is niet ver verwijderd van de villa, zodat u kunt genieten van alles wat de zee te bieden heeft.

Golf

Het achterland van de Costa Brava biedt een wijde keuze aan golf mogelijkheden. Binnen een afstand van 30 minuten rijden van Villa Ses Falugues bevinden zich acht golfclubs met tien 18-hole golfbanen.

Fotoboek van de omgeving